• Podolský mikroprojekt cezhraničnej spolupráce

          • Vo štvrtok 2. júna 2016 sme úspešne zavŕšili piatym rokom udržateľnosti Mikroprojekt cezhraničnej spolupráce so ZŠ a ZUŠ Strání s názvom Zbližovanie detí a mládeže cez vzájomné spoznávanie jazykov, folklóru a regiónov obcí Podolie a Strání. Posledný rok sme ukázali ôsmakom a deviatakom zo Strání najvyšší kopec pri našej obci - Veľký Plešivec a odtiaľ sme spravili výšľap na zrekonštruovaný Čachtický hrad. Bližšie o tom píšeme na stránke mikroprojektu.

            FOTOALBUM

          • Projekt Čítajme si... 2016

          • 2. júna 2016 sme sa na našej škole zapojili do celoslovenskej akcie Čítajme si 2016. Všetci žiaci z našej školy, ktorí boli v ten deň v škole, teda 1.-7. ročník, čítali v školskej knižnici. Prvostupniari čítali knihu od Gabriely Futtovej Očko šplhúň a druhý stupeň v tom čase čítal knihu od Braňa Jobusa - Muflón Ancijáš. Celkovo sa do čítania zapojilo 124 žiakov z našej školy. Túto akciu organizuje už po 9.-krát Linka detskej istoty pod záštitou spisovateľky Oľgy Feldekovej. Jej cieľom je zatraktívniť knihu v detských očiach, spopularizovať čítanie. Chcú v deťoch prebudiť záujem, aby po knihe opätovne siahli, ako za našich starých čias, kedy sa čítalo pod perinou s baterkou v ruke a rodičia nám to vyčítali, aby sa nám nepokazili oči. Dnes vyháňame deti od počítačov, tabletov, mobilov. Nič sa nedá robiť, doba ide dopredu, tomu sa neubránime. Napriek tomu tu ostáva niečo vzácne, čo treba nanovo objaviť a ponúknuť deťom i mladým. Staronovú vzácnosť - KNIHU.

            A nakoniec... rekord v čítaní bol prekonaný!!! Na Slovensku čítalo spolu 40 954 detí v 6 hodinovom maratóne. HURÁ!!!

            Mgr. Veronika Zemková

            FOTOALBUM

          • Majstrovstvá 2. stupňa v ľahkej atletike

          • 1. júna 2016 počasie prialo do pol jednej aj druhostupniarom. Oslávili svoj Deň detí podobne ako prvostupniari - zápolením v 6 ľahkoatletických disciplínach a v 4 kategóriách na Majstrovstvách 2. stupňa v ľahkej atletike. O pol jednej sa rozpršalo. No to sme už boli v telocvični a povzbudzovali skokanov do výšky. Bližšie informácie a výsledky na stránke akcie.

            FOTOALBUM

          • Majstrovstvá 1. stupňa v ľahkej atletike

          • Deti 1. stupňa oslávili svoj deň o chvíľku skôr - už 31. mája a ako inak ako športom. Konali sa Majstrovstvá 1. stupňa v ľahkej atletike. Športovci súťažili v 4 ľahkoatletických disciplínach a v 4 kategóriách. Víťazi si odniesli zo súťaže dobrý pocit zo športovania a krásne diplomy. Bližšie o akcii na stránke Deň detí.

            FOTOALBUM

          • Streľba z malorážky na Starej Turej

          • Trinásť deciek zo streleckého krúžku a 3 dospeláci sa v piatok vybrali na streľnicu na Starej Turej, kde si zastrieľali z malorážky, zbrane, s ktorou naši strelci nemajú žiadne skúsenosti. Počasie im vyšlo, popri streľbe sa aj grilovalo a papkalo, mladším žiakom z 5. a 6. ročníka sa prekvapivo niektorým darilo. Bližšie sa dozviete na stránke streleckého krúžku.

            FOTOALBUM

          • Mikroprojektové stretnutie v Strání

          • Naši siedmaci vycestovali kúsok za naše hranice s Českom do družobnej školy ZŠ a ZUŠ Strání, kde si pre nich pripravili Straňanci program v rámci 5. roka udržateľnosti moravského mikroprojektu cezhraničnej spolupráce. Bližšie informácie na stránke mikroprojektu.

            FOTOALBUM

          • Mikroprojektové stretnutie v Podolí

          • Vo štvrtok 26. mája 2016 sme privítali na našej škole v Podolí 31 siedmakov zo ZŠ a ZUŠ Strání, aby spolu s našimi 17 siedmakmi strávili spoločný deň v rámci posledného - 5. roka udržateľnosti moravského mikroprojektu. Ako to celé prebiehalo, sa dozviete na stránke projektu.

            FOTOALBUM

          • Plavecký výcvik

          • Od pondelka 23. mája 2016 do piatka 27. mája 2016 sa zúčastnili takmer všetci naši štvrtáci a 5 piatakov plaveckého výcvikového kurzu na plavárni Strednej priemyselnej školy Bzinská v Novom Meste nad Váhom. Podrobnejšie informácie nájdete na stránke Akcie.

            FOTOALBUM

          • Beseda o rozhlasovej rozprávke v MsKS Piešťany

          • Dňa 19.5.2016 sa deti Školského klubu zúčastnili besedy o rozhlasovej rozprávke pod názvom Snehulienka a sedem trpaslíkov. Za besedou vycestovali až do Mestskej knižnice Piešťanoch. Besedu moderovala a zároveň aj hrala Barbora Rakovská. Hosťom bol herec a hudobník Marián Čekovský, ktorý celé podujatie spestril svojimi piesňami, ale i hovoreným slovom. Do programu zapájali i deti, ktoré odpovedali na otázky, tancovali a spievali. Z našich detí sa zapojili Tadeáš Gono a Petra Sedláčeková. Všetkým sa to veľmi páčilo, i tým, ktorí si mysleli, že to bude nuda. Ďakujeme organizátorom knižnice, ktorí nám zabezpečili  okrem tejto úžasnej akcie aj dopravu zdarma.

            FOTOALBUM

          • T9 - 2016 - porovnanie s celoslovenskými výsledkami

          • Dnes prišli na školu oficiálne výsledky Testovania deviatakov 2016 aj s celoslovenskými výsledkami. Naši deviataci skončili v matematike o 11,7 % lepšie ako celoslovenský priemer (naša 9A-64,5% úspešnosť, SR - 52,8% úspešnosť) a v slovenskom jazyku o 0,3% lepšie ako celoslovenský priemer (naša 9A-62,9% úspešnosť, SR - 62,6% úspešnosť). Chválime deviatakov za pekné výsledky v T9. 

          • Boli sme na divadle v Bratislave

          • V utorok 10. mája 2016 sa štyridsať detí (hlavne z umeleckých krúžkov) v doprovode 2 učiteľov vybralo do Bratislavy na Novú scénu pozrieť si rozprávku Bajaja. Nebola to však tá známa rozprávka z televízie. Táto bola modernejšie spracovaná a doplnená krásnymi pesničkami, ktoré ešte dlho zneli v ušiach. Humorné dialógy rozihrali úsmev na mnohých tvárach. Pri pohľade na hrôzostrašného deväťhlavého draka, ktorý chŕlil oheň, však niektorým nebolo do spevu. Ale ako to už v rozprávkach býva, všetko sa dobre skončilo. Princ Bajaja svojou odvahou porazil draka a našiel šťastie s princeznou. Deti odchádzali z divadla s veselou náladou, dobrým pocitom a veľkým umeleckým zážitkom.

            FOTOALBUM

          • Predškoláci v základnej škole

          • V utorok 10.5. dopoludnia do 1.A triedy zavítali naši predškoláci z materskej škôlky. Prišli sa pozrieť aj so svojou pani zástupkyňou Slávkou Fogašovou na svojich starších kamarátov, ktorí ešte pred rokom boli na rovnakých miestach a tešili sa alebo obávali, čo ich bude čakať. Boli sme veľmi prekvapení, že budúci prváci vedeli mnohé písmenká, číslice, ktoré si prváci na hodine opakovali. Prváci zas chceli ukázať, čo všetko sa za ten jeden školský rok naučili. Spoločne sme si zaspievali a rozlúčili sa tým, že si budúci prváci vyskúšali ako sa v takých „prváckych“ laviciach sedí. Predškoláci deti v 1.A obdarili peknými záložkami do knihy.  Strávili sme spolu peknú hodinku vo „veľkej“ škole.

            FOTOALBUM

          • Okresné kolo Biologickej olympiády

          • Paulínka Gúčiková zo 7.A nás reprezentovala na okresnom kole Biologickej olympiády v Novom Meste nad váhom. Na súťaž ju pripravovala p. uč. Monika Muľová. Keďže sme dlhé obdobie na našej škole nemali aprobovaného prírodopisára, do tejto olympiády sme sa v minulosti nezapájali. Paulínka skončila ako úspešná riešiteľka na 9. mieste zo 17 riešiteľov, získala 38,5 b. zo 60 možných.K úspechu jej aj p. uč. Muľovej blahoželáme.

          • Deň matiek v Podolí aj v Očkove

          • Ani v nedeľu 8. mája 2016 mnohé naše deti z materskej aj základnej školy nezaháľali doma, ale prišli krásne vyobliekaní do kultúrneho domu, aby predviedli svojim maminkám a babičkám program plný tančekov, piesní, básní aj gymnastiky. S programom ku Dňu matiek im pomohli pani učiteľky z MŠ, ŠKD aj ZŠ. Okrem programu všetci naši žiaci pripravili na hodinách výtvarnej výchovy aj práce na výstavu MOJA MAMA. Bližšie o akcii píšeme na stránke Akcie. 

            FOTOALBUM
            Práce detí na výstave MOJA MAMA

          • Vo štvrtok 5.5.2016 štyria žiaci šiesteho ročníka reprezentovali našu školu v Trenčíne na volejbalovom turnaji mladších žiakov MINICOOL VOLLEY. Sily si zmerali so ZŠ Novomeského Trenčín, ZŠ Bezručova Trenčín, ZŠ Gorazdova Púchov. Tieto školy reprezentovali žiaci zo športových tried so zameraním na volejbal. No naši chlapci sa vôbec nenechali zahanbiť a zápasy s trenčianskymi školami boli veľmi vyrovnané, no skúsenosti sa v závere prejavili a prehrali sme oba tesne 2:1. Dokonca ani so ZŠ Púchov sme nesklamali, aj keď sme prehrali 2:0. Hoci sme na tomto turnaji skončili na 4. mieste, chlapci boli ocenení slovami chvály zo strany volejbalových trénerov, ktorí sa turnaja zúčastnili. Trochu viac zápasovej praxe a istotne sa môžeme v budúcnosti pobiť aj o postup.

            Reprezentovali nás: Jakub Burza, Denis Novotný, Kristián Paulech, Adam Vrba

          • Generálka programu ku Dňu matiek a inštalácia výstavy "Moja mama"

          • Deti z materskej školy, základnej školy aj zo školských klubov detí si preskúšali svoje vystúpenia ku Dňu matiek. A veruže, milé maminky, vystúpenia sú veľmi pekné, veríme, že aj vy ich oceníte. Kým umelci nacvičovali, zatiaľ deviataci s p. uč. Rosinskou nainštalovali v kultúrnom dome výstavu "Moja mama". Vystavené sú portréty takmer všetkých maminiek detí našej školy. 

          • Okresné kolo speváckej súťaže Slávik Slovenska

          • Po školskom kole sa traja žiaci, ktorí skončili vo svojich kategóriách na prvých miestach, zúčastnili na okresnom kole speváckej súťaže Slávik Slovenska, menovite David Herceg z 3.A, Anežka Porubská z 5.A a Mária Piscová z 8.A. Všetci traja spievali veľmi pekne. V tvrdej konkurencii si 3. miesto vyspievala Anežka Porubská. Na súťaž žiakov pripravovali p.uč. Zemková a p. uč. Hercegová. Ďakujeme Terezke Porubskej, našej bývalej žiačke, ktorá spevákov na súťaži doprevádzala na klavíri a zastúpila tak p. uč. Zemkovú.

    • Prihlásenie

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Podolie 804
      • schreiberova@zspodolie.sk
      • schreiberova@zspodolie.sk
      • ZŠ - sekretariát: 032 7408411
      • ZŠ: 032 7408412, 032 7408413
        MŠ: 032 7408414
        ŠJ: 032 7408415
        ZŠ - mobil: 0911 961 480
      • Podolie 804
        91622 Podolie
        Slovakia
      • 036125431
      • 2021628609
      • Riaditeľka školy:
        RNDr. Janka Schreiberová - 032/7408412
        schreiberova@zspodolie.sk
      • Zástupkyňa riaditeľky pre ZŠ:
        RNDr. Daniela Maráková - 032/7408413
        marakova@zspodolie.sk
      • Zástupkyňa riaditeľky pre MŠ:
        Slavka Fogašová - 032/7408414
        mspodolie@gmail.com
      • Vedúca školskej jedálne:
        Mariana Porubská - 032/7408415
        sjedalenpodolie@gmail.com