• Mladý RobotIQ 2023

          • V pondelok 4.12.2023 sa zúčastnili dvaja žiaci 9.A - Jakub Vičík a Martin Bobocký v sprievode p. riaditeľky na súťaži Mladý RobotIQ, ktorú zorganizovala firma Porsche Werkzeugbau v Hornej Strede v spolupráci s SPŠ Myjava. Súťaže sa zúčastnilo 12 základných škôl z regiónu. Úlohou chlapcov bolo podľa dodanej schémy zapojiť robotické autíčko a nastaviť svetelné senzory tak, aby čo najrýchlejšie prešlo po vyznačenej dráhe. Merali sa im 3 časy. Druhou časťou súťaže bolo preniesť čo najrýchlejšie polystyrénovú guľôčku cez prekážky pomocou vzduchových  dýz. V tejto kategórii boli naši chlapci 1. a 2. v poradí, v časti s autíčkom mali v 3. jazde celkom dobrý čas. Po sčítaní výsledkov nastala rovnosť bodov a tak naši chalani išli ešte na rozstrel, ktorý sa im vydaril. Po vlaňajšej zemiakovej medaile sa Martin s Jakubom v tomto ročníku súťaže umiestnili na veľmi peknom 3. mieste a získali pre školu cenu od Porsche, ktorá zdobí našu vitrínu trofejí. Obom chlapcom blahoželáme k výsledku.
            FOTOALBUM

          • Mikuláš na škole

          • V stredu 6.12.2023 usporiadali žiaci zo Žiackej školskej rady pod vedením p. riaditeľky prvú veľkú akciu tohto šk. roka. Pripravili pre spolužiakov z 1. stupňa trojhodinový program v telocvični pod názvom "Mikuláške hry". Vymysleli pre deti 10 zaujímavých súťaží. Niektoré boli športového zamerania (Akí sme čertovsky rýchli; Hľadáme Mikuláša; Ako vieme utekať pred čertiskom; Ako rýchlo upraceme, aby mal Mikuláš radosť), niektoré boli kreatívne (Akí sme kreatívni pri tvorbe fotky Mikuláša), pri niektorých museli ukázať svoje logické znalosti, či šikovnosť i pamäť (Ako dekódujeme obrázky na slová, Aké máme šikovné prstíky, Ako vieme hádať, Ako poznáme pesničky). Na všetko dozeral sv. Mikuláš, deťom pomáhali aj dvaja krásni anjeli, no občas im súťaženie kazili dvaja čerti. Telocvičňa bola plná radosti a zábavy, dali sa strhnúť aj naše pani učiteľky. Súťaží bolo veľa, a tak sme ich predelili tanečnou vsuvkou. Náš mikulášsky tím naučil deti tanček na pieseň Príde Mikuláš. Na záver boli deti odmenené mikulášskymi balíčkami, za ktoré ďakujeme predsedkyni Rady rodičov ako aj našim p. upratovačkám za pobalenie.

            Po akcii navštívil náš Mikulášsky tím ešte deti v materskej škole a tiež prešiel triedami 2. stupňa, kde Mikuláš preskúšal dobrotníkov z angličtiny, matematiky, slovenčiny aj biológie.

            Poďakovanie patrí deviatakom v mikulášskom tíme ako aj celej Žiackej školskej rade za vydarenú akciu.

            Tu si môžete prečítať hodnotenie štvrtákov: Mikulasske_hry(1).pdf

            FOTOALBUM 1. stupeň
            FOTOALBUM 2. stupeň

          • OZNAM - VŠI

          • Vážení rodičia!

            Upozorňujeme Vás, že máme hlásený výskyt vší  medzi žiakmi 2. stupňa (6.A, 7.A, 4.A). Prosíme Vás, aby ste deťom skontrolovali vlasy. V prípade výskytu vší treba dieťa nechať doma a začať ihneď s preventívnymi opatreniami. Do školy sa môže vrátiť až po kontrole lekárom a len s potvrdením o bezinfekčnosti dieťaťa. Ak zistíme v škole pedikulózu u Vášho dieťaťa, kontaktujeme Vás a v záujme ostatných detí takéto dieťa posielame domov.

            Tu poskytujeme materiál na pomoc v boji proti pedikulóze: preventivne_opatrenia__pedikuloza_vsi.pdf

          • Workshop "Rozhodovanie" - na tému holokaustu

          • V piatok 1.12.2023 Mgr. Samuel Kusenda v spolupráci s Mgr. Cecíliou Illovou prizvali prednášajúcich zo združenia Post Bellum, aby žiakom prezentovali workshop s názvom ROZHODOVANIE.

            Žiaci boli prenesení do medzivojnového Československa do obdobia rokov 1918 - 1938. V prvej časti boli žiaci poslancami jednotlivých politických strán v medzivojnovom Československu a mali prezentovať svoje politické strany, názory a taktiež sa mali rozhodovať napríklad o Norimberskom zákone, ktorý bol namierený proti židovskému obyvateľstvu.

            V druhej časti inscenovali život mladého židovského dievčaťa medzi rokmi 1930 až 1939. Záverom týchto inscenácií bolo vytvorenie rozhodnutia, či odíde toto dievča do Palestíny alebo zostane na Slovensku.

            Musím pochváliť žiakov oboch ôsmackych tried, ich vedomosti a zapájanie sa do aktivít. Samotní prednášajúci zo združenia Post Bellum boli príjemne prekvapení, akými vedomosťami žiaci disponovali a tiež chválili žiacku aktivitu. Veríme, že tento workshop bol prínosný pre väčšinu žiakov 8.A a 8.B. Taktiež sme toho názoru, že žiakom teda približovať obdobie holokaustu hlavne takýmto zážitkovým spôsobom.

            FOTOALBUM

          • Straňanská laťka

          • V stredu 29.11.2023 sa tri žiačky a štyria žiaci druhého stupňa našej školy zúčastnili súťaže v skoku do výšky Straňanská laťka  v družobnej škole ZŠ a ZUŠ Strání. Kiara Česláková a Jasmine Aisha Chabanová priemerným výkonom 115 cm neatakovali najlepšie výkony mladších žiačok a ani Bianka Pobjecká s výkonom 125 cm sa  medzi najlepšie staršie dievčatá neprebojovala. Bohužiaľ najlepšia skokanka školy sa pre chorobu súťaže nemohla zúčastniť. Veľkú radosť nám urobili chlapci Erik Augustín a Patrik Češek, ktorí sa prebojovali medzi posledných osem najlepších a nakoniec Erik výkonom 140 cm skončil celkovo na druhom mieste, Patrik skončil na 9. mieste z 22 skokanov. Pekný výsledok sa dosiahol aj v kat. najstarší chlapci, Timotej Beran sa svojím osobákom 150 cm zaradil do prvej desiatky vo svojej kategórii, skončil na 9. mieste z 25 súťažiacich. Matúš Červeňanský dosiahol výkon 130 cm, medzi staršími chlapcami to nestačilo na lepšie umiestnenie, keďže najlepší výkon tu bol až 165 cm. Všetkým zúčastneným ďakujeme za snahu a výkony, Erikovi blahoželáme k medailovému oceneniu a k poháru.
            FOTOALBUM

          • Návšteva predstavenia Perinbaba

          • Dňa 30.11.2023 sa záujemcovia z umeleckých krúžkov vianočne naladili na muzikálovej rozprávke Perinbaba, ktorú uviedlo v poobedných hodinách MsKS v Novom Meste nad Váhom. Akciu zorganizovali vedúce umeleckých krúžkov p. uč. Zemková, Jacolová, Hercegová.
            FOTOALBUM

          • Timravina studnička - celoštátne kolo

          • V piatok 24.11.2023 sa naša výborná recitátorka Vaneska Prídavková zúčastnila na celoštátnom kole recitačnej súťaže Timravina studnička. Sme na ňu veľmi hrdí. Vaneska získala cenu primátorky mesta Lučenec a odovzdala jej ju známa moderátorka p. Alena Heribanová. Vaneske ako aj učiteľom, ktorí ju na súťaž pripravovali, blahoželáme k mimoriadnemu úspechu.

            FOTOALBUM

          • Pozvánka na návštevný deň pre rodičov

          • Vážení rodičia,

            pozývame Vás na návštevný deň pre rodičov, ktorý organizujeme pre Vás  v pondelok 27.11.2023 v čase od 15.30 hod. do 17.00 hod. Príďte sa porozprávať s našimi učiteľmi o tom, ako prosperujú v tomto šk. roku Vaše deti. Tiež sa dozviete, čo pekné pre Vás chystáme. Triedni učitelia Vás budú čakať v kmeňových triedach.
            Rodičia žiakov so zdravotným znevýhodnením, odporúčame Vám ísť sa porozprávať aj s pedagogickými asistentami a školskou špeciálnou pedagogičkou. Nájdete ich v zborovni.

            Tešíme sa na Vás.

          • Informujú naši štvrtáci

          • V utorok 14.11.  sme boli vo hvezdárni a vo vlastivednom múzeum v Hlohovci. Kto? My žiaci 3. A a 4. A.
            V múzeu  nám teta  rozprávala  o dávnej minulosti. Najviac sa nám páčili  vypchaté zvieratká, ale rovnako sa nám páčil aj hrob ženy.
            Boli sme aj vo hvezdárni a tam nám premietali celý vesmír a mali sme pozorovať aj Slnko, ale bolo zamračené, takže sme ho nevideli.
            Mali sme sa tam proste SUPER .

            Anabel, Mirko, Matej (4. A)

             

            Dňa 14.11. 2023 boli žiaci 3.A a 4.A  v Hlohovci v planetáriu a v múzeu.
            Najprv sme sa boli pozrieť na pomník z 1sv.vojny, ktorý patril padlým a mŕtvym.
            Potom sme sa poprechádzali po Františkánskej záhrade a potom sme navštívili múzeum, kde nám pani rozprávala rôzne zaujímavosti o našich predkoch Slovanoch.
            Páčila sa nám miestnosť, kde boli vypchaté zvieratá.
            Videli sme aj rôzne obrazy a veci, ktoré mali predkovia v domoch. V múzeu bola aj výstava sviečok. Dozvedeli sme sa, že sa vyrábali z tuku oviec.

            Potom sme sa autobusom odviezli do planetária.
            Tam sme sa pozerať aj cez ďalekohľad, ale bolo zamračené.
            Potom sme išli do Hviezdnej sály,  kde nám premietali zaujímavosti  o vesmíre a ukazovali nám aj súhvezdia.
            Aj v múzeu aj v planetáriu sme si kúpili suveníry.

            Veronika, Ninka, Dominik (4. A)

             

            Dňa 14.11. v utorok boli 4.A a 3.A na výlete v Hlohovci. Navštívili sme Vlastivedné múzeum a planetárium s hvezdárňou. Múzeum bolo zaujímavé. Zopakovali sme si vlastivedu. Potom sme išli do hvezdárne. Chceli sme pozorovať Slnko, no bolo zamračené.  Pustili nám rozprávku na plafóne o vesmíre. Tam sme si zopakovali prírodovedu. Ujo nám rozprával zaujímavosti o vesmíre. Obidve boli krásne. Veľmi sa nám tam páčilo.

            Marienka, Vivi, Riško, Lukáško (4. A)

            FOTOALBUMhttps://zspodolie.edupage.org/?#photos:album:1218

          • Súťaž zručnosti

          • V stredu 15.11.2023 sa zapojila naša škola do Súťaže zručnosti, ktorú poriadala SPŠ Nové Mesto nad Váhom. V kategórii Strojárstvo na výrobku podľa nákresu pracoval Jakub Vičík z 9.A a v kategórii Informatika sa z úlohami z prostredia MS Office pasovala Sofia Fraňová z 8.A. Na prvých troch pozíciách sa naši žiaci neumiestnili, sme zvedaví na celkové poradie.

          • Okresné kolo olympiády v slovenskom jazyku

          • V stredu 15.11.2023 nás reprezentovala víťazka školského kola - žiačka 8.A  Radka Durcová na okresnom kole v olympiáde zo slovenského jazyka. Radke sa výborne zadarilo, skončila na krásnom 3. mieste z 12 súťažiacich. Blahoželáme k peknému umiestneniu.

          • Projekt z biológie 5. ročník - Môj les

          • Žiaci 5.A a 5.B dostali na hodine biológie zadanie na vytvorenie projektu na tému Môj les. Žiaci na projekte pracovali doma a na vypracovanie mali mesiac. Technika prevedenia svedčí o kreativite žiakov. Svoje lesy vytvorili z najrôznejších materiálov, či už to bol materiál z prírody, polystyrén, krabica, akvárium, dokonca aj perníky a marcipán. Na fotografiách  môžete sami posúdi,ť aké pekné lesy pri tom vznikli.
            Mgr. Monika Muľová

            FOATOALBUM

          • Celoslovenská informatická súťaž iBobor 2023/2024

          • V týždni od 6.11. do 10.11.2023 sa pokúsilo 46 žiakov od 4. do 9. ročníka dosiahnuť čo najlepší výsledok v celoslovenskej informatickej súťaži iBobor 2023/2024. Súťažilo sa online pri školských počítačoch. Každá kategória súťažila v iný deň. V kategórii Bobrík (4. a 5. ročník) súťažilo 13 žiakov, 10 z nich je úspešných. V kategórii Benjamín (6.-7. ročník) súťažilo až 17 žiakov, 8 z nich je úspešných. V kat. Kadet (8.-9. roč.) súťažilo 16 žiakov, z nich 3 sú úspešní. Úspešní riešitelia sú všetci súťažiaci, ktorí dosiahli aspoň polovicu "kladných bodov". Teda úspešný riešiteľ musí dosiahnuť aspoň 50 bodov v kategórii Kadet a Benjamín, aspoň 60 bodov v kategórii Bobrík a aspoň 45 bodov v kategórii Drobec. Výsledky si môžete pozrieť tu: https://www.zspodolie.sk/a/uspechy.

          • Trenčiansky robotický deň (TRD 2023)

          • Vo štvrtok 9.11.2023 sa 6 chlapcov z robotického krúžku zúčastnilo prvýkrát v histórii našej školy na celoslovenskej robotickej súťaži základných a stredných škôl Trenčiansky robotický deň 2023. V tomto roku sa konal už 17.-ty ročník tejto súťaže. Chlapci sa rozdelili do troch dvojíc (družstiev) a na súťaž postavili vlastných robotov, pričom ich konštrukciu museli voliť tak, aby boli roboti čo najrýchlejší. Samozrejme, robotov museli naprogramovať tak, aby dokázali splniť stanovenú úlohu. Dve družstvá sme prihlásili do kategórie Follower Easy a družstvo najstarších deviatakov do kategórie Follower Hard. Konštatujeme, že na prvý raz sa nám veľmi zadarilo a medaile nám utiekli tesne. V kat. Follower Hard sa dvojica chlapcov z 9.A -Jakub Vičík a Martin Bobocký - s robotom TRAKTOR umiestnila na 4. mieste z 19 družstiev, pričom 10 družstiev úlohu vôbec nezvládlo ani na 3 pokusy. V kat. Follower Easy skončila dvojica chlapcov Andrej Halčin zo 7.A a Ondrej Zemko zo 6.A s robotom MACKOUSKO na 5. mieste z 34 družstiev, pričom 7 družstiev úlohu nezvládlo ani na 3 pokusy. V rovnakej kategórii družstvo v zložení Richard Fídler a Roman Petic zo 6.A s robotom TERMINATOR skončilo na 12. mieste z 34 družstiev. Všetkým chlapcom blahoželáme k veľmi peknému úspechu a poďakovanie patrí i p. riaditeľke za prípravu chlapcov na súťaž.

            Bližšie informácie hľadajte tu: Tlacova_sprava_TRD2023.pdf
            Odkaz na stránku súťaže: http://www.trencianskyrobotickyden.sk/

            FOTOALBUM
            Videá: TRD 01, TRD 02, TRD 03

          • Okresné kolo v stolnom tenise dievčat

          • V stredu 8. 11. 2023 sa 4 dievčatá z 2. st. zúčastnili na okresnom kole v stolnom tenise dievčat. Dosiahli sme ďaľší pekný úspech s dievčatami pri reprezentácii našej školy - 2. miesto v OK v stolnom tenise. Z piatich prihlásených škôl sa nakoniec ZŠ Bošáca nedostavila. Gymnázium a Čachtice sme porazili, prehrali sme s Pobedímom, ktorého žiačky boli najlepšie. S výkonom našich dievčat sme spokojní. Dievčatám E. Huttovej, B. Pobjeckej, B. Čavojskej a Ž. Herákovej, ako aj vyučujúcemu Mgr. Ostrovskému blahoželáme k úspechu.
            FOTOALBUM

          • Prišli nám záložky z partnerskej školy

          • Deti zo Školského klubu detí sa zapojili do projektu Záložka do knihy spája školy, ktorý organizoval NIVAM - národný inštitút vzdelávania a mládeže. Naša škola si vymenila záložky so Základnou školu s materskou školou Dříteň, ktorá sa nachádza v Južných Čechách. Boli nám doručené veľmi pekné záložky i reklamný materiál, ktorý nás informuje o regióne, v ktorom sa škola nachádza. Poďakovali sme im za peknú spoluprácu, o ktorej budeme informovať NIVAM. Deťom sa záložky veľmi páčili o čom svedčia aj fotografie. 
            FOTOALBUM

          • Anglické divadelné predstavenie Lakiho mestečko

          • Prvý školský deň po jesenných prázdninách sa pre žiakov 3.- 9. ročníka a ich triednych učiteľov začal príjemne.

            V našom kultúrnom dome sme mali netradičnú hodinu angličtiny, ktorú nám pripravili herci z Divadelného centra v Martine. Predviedli nám anglicko-slovenskú rozprávku Lakiho mestečko. Bola veselá, so živými dialógmi,
            s nápaditou scénou, s fantastickými príbehmi malého psíka Lakiho a jeho kamaráta holuba. Zobrali nás na potulky zákutiami mestečka, v ktorom žijú. Rozprávali sa po anglicky, ale mnohé dialógy popretkávali slovenčinou, aby sa ani angličtinári - začiatočníci nestratili...

            Herci s vtipom zapojili do hry aj niekoľko žiakov, čím predstavenie získalo interaktívny rozmer.

            Takéto divadelné hodiny angličtiny by sme prijali aj častejšie. Tešíme sa na ďalší umelecký zážitok v budúcom školskom roku.

            FOTOALBUM

          • Profesijná orientácia deviatakov

          • V pondelok 6.11.2023 nás navštívila Mgr. Janka Klbíková, riaditeľka CPP Nové Mesto nad Váhom, ktorá venovala 5 vyučovacích hodín našim deviatakom.  Počas dňa sa deviataci rôznym spôsobom venovali otázkam výberu svojho budúceho štúdia na strednej škole a svojej budúcej profesijnej orientácii. Cieľom stretnutia bolo pomôcť deviatakom pri ujasňovaní si vhodného výberu strednej školy, viesť ich k správnemu rozhodnutiu v 9. ročníku ZŠ;  poukázať na dôležité hodnoty a ďalšie aspekty pri voľbe povolania, ujasniť si svoje silné a slabé stránky, poznávať svoje predpoklady, schopnosti a záujmy, ich zosúladenie s požiadavkami trhu práce, poznávať vlastné profesijné smerovanie. Súčasťou motivačného programu bolo testovanie zamerané na posúdenie kariérovej orientácie účastníkov skupiny a poznanie ich kariérového profilu. Ďakujeme p. riaditeľke za čas, ktorý venovala naši žiakom. Veríme, že im to pomôže pri plánovaní svojej budúcnosti.
            FOTOALBUM

             

          • Dar z Plantexu

          • V piatok 3.11.2023 nás príjemne prekvapila firma Plantex Veselé, s ktorou máme podpísanú zmluvu k projektu Školské ovocie. Firma Plantex nám darovala 15 ovocných stromov (9 jabloní a 6 hrušiek). Okrem toho nám darovala aj náradie k zakopaniu stromkov a substrát. Naši žiaci sa s p. uč. Čechvalom už aj pustili do vysádzania stromov v našom školskom areáli. Firme Plantex, ako aj p. učiteovi a žiakom ďakujeme. Až zarodia jablká a hrušky, budú si na nich môcť pochutiť aj naši žiaci a zamestnanci.

            FOTOALBUM

          • Deň zdravia

          • V piatok 27.10. 2023 sa žiaci prvého stupňa učili inak. Ako? Chodili v skupinkách hore dolu po triedach a zisťovali, čo nové si pre nich pani učiteľky nachystali. Museli navštíviť 9 rôznych stanovíšť. Na nich sa učili  poskytovať prvú pomoc, tvorili potravinovú pyramídu, relaxovali, spievali, skladali, lúštili, skúmali odrody jabĺk a robili mnoho ďalších aktivít. Celý tento deň bol pre našich prvostupniarov dňom zdravia. Podľa reakcií detí sa deň podaril. Máme naozaj šikovné a múdre deti. Veď uznajte sami, fotky hovoria za všetko. :-)
            FOTOALBUM

    • Prihlásenie

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Podolie 804
      • schreiberova@zspodolie.sk
      • schreiberova@zspodolie.sk
      • ZŠ - sekretariát: 032 7408411
      • ZŠ: 032 7408412, 032 7408413
        MŠ: 032 7408414
        ŠJ: 032 7408415
        ZŠ - mobil: 0911 961 480
      • Podolie 804
        91622 Podolie
        Slovakia
      • 036125431
      • 2021628609
      • Riaditeľka školy:
        RNDr. Janka Schreiberová - 032/7408412
        schreiberova@zspodolie.sk
      • Zástupkyňa riaditeľky pre ZŠ:
        RNDr. Daniela Maráková - 032/7408413
        marakova@zspodolie.sk
      • Zástupkyňa riaditeľky pre MŠ:
        Slavka Fogašová - 032/7408414
        mspodolie@gmail.com
      • Vedúca školskej jedálne:
        Mariana Porubská - 032/7408415
        sjedalenpodolie@gmail.com